miercuri, 14 mai 2014

Eveniment inedit in Portul Constanta





       Pe data de 24 - 27 mai 2014, in Portul Constanta vor ajunge dupa o cursa lunga si plina de peripetii, cel putin 21 de veliere, din numarul total de 24 inscrise pana acum. Si aceasta deoarece trei dintre ele, rusesti, nu vor avea ca tinta litoralul romanesc.

      Ele provin din tari diverse precum: Rusia, Bulgaria, Romania, Ucraina, Turcia, Spania, Gibraltar, Suedia, Marea Britanie, Pakistan, Olanda, Malta si din clasele: A, B, C, D.

      Pline de semnificatie vor fi si participarea navelor rusesti Mir, Kruzenshtern, Sedov şi Nadezhda, - deoarece aceste nave rusesti vor participa pentru prima data la aceeasi competitie -  si navei romanesti cunoscuta sub numele de Bricul Mircea, care va implini in aceasta luna 75 de ani de la constructie. De asemenea, velierul romanesc Adornate se va intrece in aceasta cursa.

      Iata mai jos, Calendarul regatei care ilustreaza cum se va desfasura aceasta competitie, reunind tineri si cadeti, dar si ofiteri si marinari militari profesionisti, sub aceeasi pasiune a marinaritului.




     Dar ce se va intampla aici, in Portul Constanta, odata ajunse velierele aici? Bineinteles, vor fi ceremonii de deschidere si de inchidere (cu focul de artificii consacrat la orice final de eveniment deosebit), vizitarea navelor de catre public si concerte live. Programul il puteti afla mai in detaliu, aici.

    Cine va concerta? Pe data de 24 mai va concerta Holograf, iar in deschidere va canta Antonia. Pe data de 25 mai vor canta Directia 5 si Alexandra Ungureanu.

    Scopul acestor competitii, printre care se numara si SCF Black Sea Tall Ships Regatta  din acest an,  este sa antreneze cadeti din toate tarile intr-o calduroasa colaborare dincolo de granite, in arta marinaritului, trecand prin diverse provocari, cei tineri invatand de la cei experimentati relatia intre om si mare, si nu in ultimul rand, intre om si om, avand in vedere ca la bordul acestor nave sunt exersate in aceasta perioada, toate virtutile cursantilor, fizice, psihice si sufletesti. Se poate spune, asadar, ca dupa o astfel de experienta, dincolo de aptitudinile marinaresti, nici unul din participanti nu va mai fi acelasi, sosind la tarm cu un grad mai mare de responsabilitate, incredere in sine, capacitatate de a lucra in echipa si de a relationa cu oameni din tari si culturi diferite.




   In linkurile urmatoare, doi bloggeri povestesc experienta lor pe mare, care desigur, nu i-a lasat netransformati: Cristian Florea si Vlad Dulea.
      Mai multe detalii despre campanie puteti citi pe Blogal Initiative.






0 comentarii :

Trimiteți un comentariu